Maanantaina lähdimme retkelle Senioripuistoa kohti. Matkalla bongailimme liikennemerkkejä ja niiden pohdimme niiden  tarkoitusta. Tavoitteena oli tunnistaa merkkejä jotka ohjaavat meitä  jalkakäytävällä/ pyörätiellä liikkujia, mutta tietysti lapset huomasivat muitakin liikennemerkkejä.

IMG_20200921_095756aaa.jpg

Tiistaina meillä oli ent. Keskuskoulun pihalla taitorata, jossa harjoittelimme erilaisia taitoja, joita tarvitsee pyöräilyssä.

- Liikkeelle lähtö

- Jarruttaminen

-Turvallinen suojatien ylitys

- Pujottelu

- Kapeaa väylää pitkin ajo

- Hiekalla ajo

suojatie.jpg

Kaikki lapset saivat päivän lopuksi polkupyörän ajokortin, koska kaikki suoriutuivat upeasti taitoradasta.

pienipalapeli.jpg

Lapset pääsivät myös pelaamaan liikennemerkki palapelejä

IMG_20200922_123355pieni.jpg

sekä ipadilla liikennemerkki muistipeliä.

 

Keskiviikkona leikimme erilaisia leikkejä polkupyörillä. Näissä leikeissä vahvistuivat erilaiset  pyöräilytaidot.

Ensin leikimme  leikkiä, jossa haettiin pyöräillen  pihalla olevia häntäpalloja. Ne kuljetettiin eri puolella pihaa sijaitseviin vanteisiin.

h%C3%A4nt%C3%A4pallopy%C3%B6r%C3%A4ily.j

Toinen leikki oli  muunnelma polttopallosta. Lapset ajoivat lähtöpisteestä - suoraa linjaa- loppupisteeseen. Aluksi aikuiset heittivät häntäpalloilla kohti lapsia ja yrittivät saada osumaa. Jos osuna tuli. Lapsi vei pyörän pois ja hän tuli auttamaan aikuisia häntäpallojen heittämisessä.

IMG_20200923_124749pieni.jpg

Kolmas leikki oli muunnelma peilistä. Lapset ajoivat suoraa linjaa ja "peili" laski 1-2-3-seis . Lapset lähtivät liikkelle lähtöpisteestä ja saivat ajaa eteenpäin, kun  laskettiin 1-2-3 . Jarruttaa & pysähtyä piti kun kuuli sanan seis.

 

Viimeinen leikki oli leikkiliinan alla pyöräily. Lapset lähtivät liikkeelle, kun liina nousi ilmaan ja ajoivat liinan alta liinan toiselle puolelle. Liinan laskeuduttua, piti pysähtyä toiselle laidalle ja odottaa,että liina taas nousee ilmaan.

leikkiliinapy%C3%B6r%C3%A4ilypieni.jpg

Mukava alkuviikko pyöräily-teemalla !